102/7/12
3:8 ع
اگر از محورهای گچین و نواحی غربی بندرعباس عبور کرده باشید، بر مظلومیت هرمزگان و عدم توجه به زیرساخت های اولیه آن پی خواهید برد.
در غرب بندرعباس صنایع مختلفی از جمله مجتمع کشتی سازی، اسکله های بنادر و دریانوردی، گمرک، پالایشگاه نفت بندرعباس، منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، شرکت فولاد، شرکت آلومینیوم، شرکت نفت ستاره خلیج فارس، نیروگاه، شهرک حمل و نقل، پادگان های نظامی و … قرار دارد و جاده های آن از ترافیک بسیار سنگینی برخوردار است که همواره شاهد تصادفات ناگوارو دلخراشی است. جاده هایی تاریک و باریک که شبها فاقد نور کافی و حتی در بسیاری از نقاط فاقد خط کشی و علائم راهنمایی و رانندگی است.
خودروهای سنگین و نفتکش ها بدون رعایت حق تقدم و با سرعت غیرمجاز سبقت می گیرند و رانندگی با خودروهای سبک در این جاده ها خصوصا شبها بسیار خطرناک و دلهره آور است.
کاش لااقل صنایع غرب بندرعباس در راستای انجام مسئولیت های اجتماعی خود، توجهی به تامین روشنایی و روکش آسفالت این جاده ها می کردند، زیرا این جاده ها از استاندارد لازم برخوردار نیستند و اگر کیفیت آنها بهبود پیدا کنند هم دعای خیر مردم را به دنبال دارد و هم بیشترین منافع آن به خودشان بر می گردد. مسئولان استان هرمزگان می توانند از جاده های کنگان و عسلویه در استان بوشهر بازدید نموده و ملاحظه کنند که چه اتوبان ها و جاده های زیبا و استانداردی با کمک صنایع پتروشیمی و پالایشگاههای آنجا، احداث شده و شبها مثل روز روشن است.
شرکتها و صنایع بزرگ در راستای عمل به مسئولیت های اجتماعی خود در برابر جامعه، انسانها، و محیطی که در آن فعالیت میکنند وظایفی دارند که بایستی به آن عمل کنند. هر چند که برخی از صنایع بزرگ استان در احداث بیمارستان، ورزشگاه، کاشت درخت یا کمک به بازسازی مناطق زلزله زده و سیل زده استان انجام وظیفه کرده اند اما توجه به جاده های اطراف خودشان نیز واجب است، این همه چراغ که شبها در اطراف نیروگاه، پالایشگاه و مجتمع بندری روشن است بخشی نیز در کنار جاده ها روشن کنند تا تصادفات کمتر شود.
جاده گچین را به اتوبان تبدیل کنند تا جان انسان ها بیش از این گرفته نشود. در میدان خروجی بندرعباس نزدیک اسکله شهید باهنر، احداث یک پل روگذر ضروری است زیرا مدتی است این میدان بسته شده و اهالی روستاهای قلاتو، هرمودر و … ناچارند برای رفت و آمد به شهر بندرعباس مسیری طولانی برای دور زدن را بپیمایند و ترافیک بیشتری ایجاد شده است. البته شیخ یوسف جمالی امام جمعه اهل سنت بندرعباس هم در یکی از خطبه های نماز نسبت به این مشکل ایجاد شده، اعتراض کرد اما تاکنون هیچگونه اقدام مثبتی برای رفاه حال اهالی این روستاها صورت نگرفته است.
به هر حال امیدواریم که مسئولان استان، توجه ویژه ای نسبت به محورهای غرب بندرعباس داشته باشند و چشم خود را بر روی مشکلات و نواقص آن نبندند.
به قلم: حسین فریدونی - سردبیر صدف